Ametnik: Saksamaal on 100 «ohtlikku» islamisti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksamaal elab mitusada «potentsiaalselt ohtlikku islamisti», nende seas umbes 100 inimest, keda peetakse ohtlikuks, ütles reedel siseministeeriumi kõrge ametnik.


Saksamaale on naasnud 60-80 «pühasõdalast» kokku umbes 140 äärmuslasest, kes said väljaõppe Pakistani-Afganistani piiri juures asuvatel hõimualadel, ütles siseministri asetäitja August Hanning.

«Ohtu ei tohiks alahinnata. Need 60-80 inimest, kes on tagasi tulnud, moodustavad ülekaaluka enamuse nendest 100 inimesest, keda me peame ohtlikuks,» ütles Hanning päevalehe Tagesspiegel laupäevasele väljaandele.

«Lisaks on veel umbes 300 potentsiaalselt ohtlikku islamisti. Kokku on küsimus umbes 1000 inimeses,» lisas Hanning, kes juhtis varem Saksa luureteenistust.

Ta avaldas muret võimalike rünnakute pärast enne septembrikuiseid üldvalimisi.

«Me mäletame, et 2004. aastal korraldati Madridis rünnakud mõni päev enne valimisi,» ütles ta, viidates Hispaanias Madridis linnalähirongides korraldatud pommiplahvatustele, milles sai surma 191 inimest.

«See tõesti mõjutas valimiste tulemusi. Al-Qaeda peab seda edu musternäidiseks.»

Saksamaa oli terrorirünnakule kõige lähemal 2006. aastal, kui kahe Kölni raudteejaama läbiva kohaliku rongiliini rööbastele asetati kohvrid isetehtud pommidega. Need aga ei plahvatanud.

2007. aasta septembris vahistas Saksa politsei kolm meest, keda kahtlustati USA kodanike vastu rünnakute kavandamises. Nende kohtuprotsess peaks algama aprillis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles