Cameron: referendum ELi üle on kõige puhtam ja lihtsam tee

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia peaminister David Cameron.
Suurbritannia peaminister David Cameron. Foto: SCANPIX

Suurbritannia peaminister David Cameron on kinnitanud oma tugevat toetust referendumile Suurbritannia Euroopa Liidu liikmelisuse üle.

David Cameron on kirjeldanud referendumit kõige puhtama, lihtsama ja mõistlikuma viisina, et saada Briti valijatelt uut toetust euroala kriisi järel ümberkorraldatud Euroopa Liidule, vahendas ERR Uudised The Telegraphi.

Peaministri arvamust tervitavad paljud tema parteikaaslased, kes olid nädalavahetusel jahmunud, kui tema sõnadest loeti välja idee, et avalikkus võib anda oma arvamuse jätkuvale ELi kuulumisele, kui ta hääletab järgmistel üldvalimistel konservatiivide poolt, see jäi aga kaugele referendumist, mida paljud tooridest parlamendiliikmed ja nende toetajad on nõudnud.

Samas näitas Cameron endiselt vastuseisu ELi kuulumise referendumile, öeldes, et eelistaks otsida avalikkuse toetust uuele rollile Euroopa Liidu sees.

«Euroopa on muutumas, euroala integreerub, nad hakkavad tegema rohkem asju koos ja ma arvan, et see on õige - see on vajalik, kui nad kavatsevad ühise valuuta päästa,» ütles Cameron BBC Radio 4 saatele Today, lisades, et «see avab Suurbritanniale võimaluse saada värske ja parem kokkulepe Euroopaga ja ma kavatsen tagada, et me teeme kõik, et võtta see järgmiste valimiste eel plaanidesse, et saada see uus kokkulepe ja siis saada sellele nõusolek».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles