Liibüas USA saatkonda rünnanud mehed polnud meeleavaldajate hulgast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA konsulaarkeskuse hoone Banghazis pärast 11. septembri märulit.
USA konsulaarkeskuse hoone Banghazis pärast 11. septembri märulit. Foto: SCANPIX

Liibüas Banghazis möödunud kuul USA saatkonda rünnanud raskelt relvastatud mehed polnud meeleavaldajate hulgast, teatas eile Ühendriikide välisministeeriumi esindaja.

Mehed tungisid hoonesse, hakkasid kaasavõetud bensiiniga mööblit süütama ja saatkonnatöötajaid ründama.

Ametniku sõnul polnud üldse mingeid viiteid ega informatsiooni, et juhtumas oleks midagi vägivaldset ja saatkonda ümbritsevatel tänavatel oli enne seda täiesti rahulik. Suursaadik Chris Stevens oli vahetult enne rünnakut aga hoopis magama läinud.

Varem on USA võimud väitnud, et konsulaadi ees leidis rünnaku ajal aset vägivaldne meeleavaldus islamiusku pilava filmi pärast.

USA Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) agendid käisid möödunud nädalal Liibüa suuruselt teises linnas Banghazis, et uurida septembrikuist rünnakut sealsele Ühendriikide konsulaadile ning selle käigus tapetud suursaadiku ja veel kolme ameeriklase juhtumit.  

FBI esindaja Kathy Wrighti sõnul viibisid uurijad linnas vaid ühe päeva. Võimude sõnul polnud Banghazit varem võimalik külastada julgeolekukaalutlustel.

USA presidendi Barack Obama administratsioon on andnud algusest peale juhtunu kohta segaseid ja vastukäivaid seletusi, mis on toonud kaasa vabariiklaste ja ka meedia terava kriitika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles