Austraalias lülitati Maa tunniks tuled välja

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sydney ooperiteater enne Maa tunni algust.
Sydney ooperiteater enne Maa tunni algust. Foto: KRYSTLE WRIGHT/AFP

Maailma kuklapoolel läks käima Maailma Looduse Fondi (WWF) algatatud kampaania Maa tund, mille käigus lülitatakse kogu maailmas tunniks ajaks valgustus välja.


Kampaania eesmärk on see, et kogu maailmas lülitataks kohaliku aja järgi täna õhtul kella 20.30-21.30 välja kogu valgustus, mida just hädapärast vaja ei ole.

Austraalias, kus on juba õhtu, kustutati muuhulgas Sydney maailmakuulsa ooperimaja valgustus. AFP teatel võtavad Sydneys kampaaniast osa miljonid inimesed ning linn on seetõttu pimedusse mattunud. Melbourne'is tulid inimesed Maa tunni ajaks välja, et kuuvalgel piknikku pidada.

Austraaliast alguse saanud Maa tund toimub tänavu juba kolmandat korda. 2007. aastal lülitasid Sydneys 2,2 miljonit majapidamist oma valgustid üheks tunniks välja. 2008. aastal osales aktsioonis juba 50 miljonit inimest. Tänavu soovitakse viia Maa tund uuele tasandile ning saavutada miljardi inimese osalemine.

Tallinna linn lülitab täna õhtul ajavahemikus kella 20.30-21.30 välja kirikutornide ja linnamüüritornide ehisvalgustuse. Linnavõim kutsub ka kõiki linlasi üles täna õhtul tunniks ajaks valgustust välja lülitama.

Kampaaniaga on Eestis lubanud ühineda ka näiteks Swedbank ja veel mitu suurt ettevõtet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles