Rootsi politseinikud leidsid tuumajaamast üles Greenpeace'i aktivistid

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politseinikud Ringhalsi tuumajaama juures.
Rootsi politseinikud Ringhalsi tuumajaama juures. Foto: SCANPIX

Greenpeace’i looduskaitse aktivistidel õnnestus end politseinike eest varjata Rootsi läänerannikul asuvas Ringhalsi tuumajaamas, kuigi ametivõimud kammisid piirkonda eilsest saadik.

Soomlane Lauri Myllyvirta rääkis Helsingin Sanomatele, et viibib neljaliikmelise rühma liikmena teist ööpäeva tuumajaama katusel. «Helikopterid on mitmel korral pea kohal tiirutanud, kuid ilmselt pole meid märgatud,» rääkis ta.

«Ma olen siin olnud peaaegu 27 tundi,» kinnitas Isadora Wronski, kes viibib samal katusel, ajalehele Aftonbladet.

Wronski sõnul pole nad ühtegi turvameest näinud – keegi ei hoia neil silma peal. «Meil on toimetulekuks piisavalt palju süüa ja me võime siin püsida seni, kuni Lena Ek (keskkonnaminister) otsustab reaktorid Rootsis sulgeda.»

Rootsi päevaleht Expressen kinnitas, et täna kell 9.30 võeti Ringhalsi jaama territooriumilt  kinni neli aktivisti.

Soome uudisteagentuuri STT andmetel oli Rootsi politsei esindaja kinnitanud, et täna võeti kinni mitu aktivisti.

Eile pääses umbes 20 jalgratastel sõitnud aktivisti Lõuna-Rootsis Ringhalsi tuumajaama ümbritsevale kinnisele territooriumile. Samal ajal ronisid mitmed aktivistid üle idarannikul asuva Forsmarki tuumajaama ümbritseva aia.

Keskkonnaminister Ek plaanib korraldada täna pärastlõunal kriisinõupidamise.  

Kümned Greenpeace’i aktivistid tungisid eile hommikul nii Ringhalsi kui Forsmarki tuumajaama territooriumile. Oma ettevõtmisega tahavad nad näidata kui lihtne on ohustada tuumajaamu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles