Niinistö: lastehooldusega seotud kõmu võib olla osa Vene sisepoliitikast

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome president Sauli Niinistö
Soome president Sauli Niinistö Foto: SCANPIX

Soome presidendi Sauli Niinistö oletuste järgi on lastehoolduse ümber puhkenud dispuut seotud Vene sisepoliitikaga.

Riigipea ei muretse Venemaa karmimaks muutunud arvamusavalduste pärast, vahendas yle.fi.

Niinistö oli oma sõnul rääkinud paar päeva tagasi telefonis Vene presidendi Vladimir Putiniga ja siis mingeid märke Soome-Venemaa suhete pingestumisest küll ei olnud.

Alates 1. märtsist Soome riigipeaks olev Niinistö ei arva, et tegemist oleks tema suunas mõeldud testiga, kuna vaidlusi laste hooldusõiguse üle on peetud varemgi.   

Niinistö oletuse järgi on Soome kritiseerimisel Venemaal selge sisepoliitiline tagamõte, sest ühisel kollil võib olla kasutust sisepoliitiliselt.

Presidendi kinnitusel ei nõustu Soome mingi niisuguse asjaga, mis tähendaks soomlastelt otsustusõiguse üle võtmist. Riigipea loodab, et teema siirdub poliitikute tasandilt ametnike kätte, kuhu see ju tegelikkuses kuulubki.

Soome sotsiaaltöötajate käitumist on Vene meedias nahutatud kõvasti. Välisminister Sergei Lavrov ütles nelja lapse äravõtmist kommenteerides, et niisugune tegutsemine ei sobi kokku tsiviliseeritud riigi põhimõtetega.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles