Paavst palvetas esimest korda araabia keeles

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Benedict XVI täna Roomas iganädalasele esinemisele saabumas.
Paavst Benedict XVI täna Roomas iganädalasele esinemisele saabumas. Foto: SCANPIX

Paavst Benedictus XVI tegi täna oma iganädalase pöördumise araabia keeles, Roomas asuvale Püha Peetruse väljakule oli teda kuulama kogunenud 20 000 palverändurit.

«Paavst palvetab kõigi araabia keele kõnelejate eest. Jumal õnnistagu teid kõiki!» sõnas paavst araabia keeles. Eelnevalt oli üks piiskop ette lugenud araabiakeelse tõlke paavsti kommentaaridest Vatikani teise kirikukogu tulemuste kohta.

«Sel nädalal viiekümne aasta eest alanud kirikukogu on katoliku kirikule tormi keskel kompassiks,» lisas paavst. Noore reformijana võttis Joseph Ratzinger ka kirikukogust ise osa.

II Vatikani nime all tuntud kirikukogu reformis katoliku kirikut, lubades muuhulgas jumalateenistustel ladina keele asemel kasutama hakata ka kohalikku keelt. Kirikukogu kestis 1962. aastast 1965. aastani ja tõi kokku 2250 piiskoppi.

Paavst Benedictus XVI peab homme ka Püha Peetruse väljakul Usuaasta alguse puhul ka missa, tähistamaks Vatikan II täpset algusaega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles