Leedus tabati Vietnami illegaale vedanud Eesti kodanik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu lipp
Leedu lipp Foto: SCANPIX

Leedu piirivalvurid pidasid kinni Poolasse suundunud Eesti kodaniku, kelle autos oli kolm dokumentideta arvatavalt Vietnamist pärit illegaali.

Täna Leedu-Poola piirialadel Salaperaugise küla lähistel patrullinud Leedu piirivalvurid peatasid Marijampolė-Varssavi maanteel dokumentide kontrolliks Poolasse teel olnud Eesti numbrimärkidega sõiduauto. Volkswagen Passati roolis oli 27-aastane Eesti kodanik, kelle dokumendid olid korras.

Eesti kodaniku juhitud autos viibis veel ka kolm dokumentideta inimest. Tõenäoliselt on kolmikul Vietnami kodakondsus, kuid kuna nad kõnelevad vaid emakeeles, ei saanud piirivalvurid neid küsitleda.

Kõik autos viibinud peeti kinni ja viidi Kalvarija kordonisse. Eesti kodanik kuulati üle, arvatavate illegaalide küsitlemiseks oodatakse kordonisse tõlki.

Leedu piirivalvurid on tänavu tabanud veel 68 ebaseaduslikult riiki tulla üritanud Vietnami kodanikku. Enim on Leedus tänavu illegaalsete piiriületajatena kinni peetud Gruusia kodanikke, kokku 250 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles