Piltuudis: Soome esipaari ja Norra kuningliku pere ühispilt

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grupipildil seisavad (vasakult) Norra kroonprints Haakon, Soome esileedi Jenni Haukio, president Sauli Niinistö, kuningas Harald, kuninganna Sonja ja kroonprintsess Mette Marit.
Grupipildil seisavad (vasakult) Norra kroonprints Haakon, Soome esileedi Jenni Haukio, president Sauli Niinistö, kuningas Harald, kuninganna Sonja ja kroonprintsess Mette Marit. Foto: SCANPIX

Soome president Sauli Niinistö ja tema abikaasa Jenni Haukio alustasid eile kolmepäevast riigivisiiti Norras.

Külaskäigu esimene päev lõppes piduliku õhtusöögiga kuningalossis. Sellest võttis osa kokku 195 külalist, kes esindasid poliitikaringkondi, ettevõtjaid ja kultuurivaldkonda.

Täna tutvub Soome esipaar Litteraturhusetiga ja Rommeni kooli ning kultuurikeskusega. Päeva kulminatsiooniks on presidendipaari eestvedamisel toimuv vastuvõtt.    

President Niinistö kohtub visiidi ajal ka poliitikajuhtidega, peab kõne Norra välispoliitika instituudis ja osaleb majandussuhteid puudutaval seminaril. Soome esipaar külastab ka Tromsøt, kus räägitakse arktilisest koostööst.

Soome delegatsioonis on ka välisminister Erkki Tuomioja ja Euroopa- ning väliskaubandusminister Alexander Stubb, aga ka firmajuhte ja arktiliste piirkondade eksperte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles