Kaamelirünnakus süüdistatud Mubaraki-aegsed liidrid mõisteti õigeks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hosni Mubaraki poolehoidjad hobustel ja kaamelil võitlemas meeleavaldajate vastu Kairos. Foto tehtud 2. veebruaril 2011.
Hosni Mubaraki poolehoidjad hobustel ja kaamelil võitlemas meeleavaldajate vastu Kairos. Foto tehtud 2. veebruaril 2011. Foto: SCANPIX

Egiptuse kohus mõistis õigeks president Hosni Mubaraki aegsed kõrged ametiisikud, keda süüdistati möödunud aasta ülestõusu ajal protestijate vastu kaamelirünnaku korraldamises, teatas riiklik uudisteagentuur MENA eile õhtul.

Kohus tunnistas õigeks kõik 24 süüalust, kelle hulgas olid Egiptuse parlamendi mõlema koja toonased esimehed Fathi Surur ja Safwat al-Sherif, viimane oli ka Mubaraki nüüdseks laiali saadetud Rahvusdemokraatliku Partei peasekretär.

Kohtualuseid süüdistati «mõrvale õhutamises ja protestijate tapmises».

Kurikuulus «kaamelilahing», mis leidis aset 2. veebruaril 2011, ühel mulluse ülestõusu vägivaldseimal päeval, osutus pöördeliseks, sest ajendas rohkem rahvast režiimi vastu üles astuma.

Mubarak kukutati 11. veebruaril, kui rahutused olid kestnud ligi kolm nädalat ja nõudnud 846 inimese elu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles