Putin loobus oktoobrisse plaanitud Türgi-visiidist

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin
Vene president Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin loobus oktoobrisse planeeritud kohtumisest Türgi ametivõimudega, kirjutas agentuur Bloomberg viitega peaminister Recep Tayyip Erdoğanile.

Vene liider pidi Türki sõitma 15. oktoobril, kuid nüüd on visiiti lükatud novembrisse, vahendas km.ru.

Recep Tayyip Erdoğan oli oma sõnul rääkinud Putiniga telefonis eile õhul ja Vene riigipea Türgi-visiit lükkus edasi Putini tiheda töögraafiku tõttu.                   

Kremli nimetuks jääda soovinud allika väitel on visiidi ärajäämise taga hoopis Türgi ja Süüria konflikt. Ametnik selgitas, et praegu ei saa öelda, et Venemaa toetab ühte konflikti osapoolt. Kui Putin külastaks neist ühte, siis annaks see teisele toimuvast moonutatud pildi, lisas allikas.

Lisaks sai ööl vastu tänast selgeks, et Türgi õhujõudude hävitajad sundisid maanduma Moskvast Damaskusesse teel olnud reisilennuki. Lennukit hoiti Ankaras kinni ligi üheksa tundi.  

Pinged Türgi-Süüria piiril läksid kuumaks oktoobri alguses, kui Süüria väed tulistasid oma sõnul ekslikult Türgi territooriumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles