Samutsevitš: Pussy Rioti punkpalvus polnud tellimustöö

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jekaterina Samutsevitš pärast vabadusse pääsemist
Jekaterina Samutsevitš pärast vabadusse pääsemist Foto: SCANPIX

Vene ansambli Pussy Riot liige Jekaterina Samutsevitši kinnitusel polnud Lunastaja Kristuse katedraalis toimunud kurikuulus punkpalvus tellimustöö.

Üleeile Moskva uurimisisolaatorist vabanenud Samutsevitš selgitas Interfaxile, et ansambli põhimõtteks on «kõik ise teha». «Kõik osalised on ka autoriteks. Meil pole ei tellijaid, organisaatoreid ega ka mitte mingeid produtsente,» lisas ta.  

Telekanali Rossija saadet «Erikorrespondent» juhtiv Arkadi Mamontov oli varem rääkinud Suurbritannias elava Boriss Berezovski võimalikust seotusest punkaktsiooniga.

Moskva linnakohus asendas Samutsevitši reaalse kahe aasta pikkuse valglakaristuse tingimisi karistusega ja naine pääses vabaks. Nadežda Tolokonnikova ja Maria Aljohhina karistused jäid muutmata ning viimaste andmete järgi viiakse nad üle ühte Vene kolooniasse.  

Jekaterina Samutsevitš kavatseb oma sõnul liituda opositsiooniliste protestiaktsioonidega. «Ma tahan neis kõigis osaleda, ma ei taha kodus istuda, ma hakkan neid toetama, kuid käitun korralikumalt ja kividega pilduma ei hakka.» .  

Ta pole veel jõudnud suhelda ansambli kahe teise liikmega, kes samuti osalesid punkpalvusel, kuid keda kinni ei võetud. Seetõttu ta ei tea, kas nad kavatsevad ansamblis jätkata või mitte.      

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles