Pakistani politseiakadeemias puhkes lahing

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pakistani idaosas asuvas Manawanis ründasid relvastatud isikud politseikooli. Rünnakus hukkus vähemalt 20 inimest.


Julgeolekujõud on äärelinnas asuva hoone ümber piiranud ning peavad ründajatega lahingut. Teateid on pantvangide võtmisest, vahendas AFP.

Siseminister Rehman Maliki ütles Reutersile, et rünnakus sai viga 52 politseinikku, kuid ei täpsustanud hukkunute arvu. Meedia viimaste teadete kohaselt kõlas sündmuspaigal ka kolm tugevat plahvatust.

Väidetavalt ründasid kuni tosin ründajat hoonet neljast ilmakaarest käsigranaatide ja granaadiheitjatega. Rünnaku hetkel viibis väljaõppekeskuses sadu, mõnedel andmetel kuni 850 värvatut, kuid neil puudusid relvad.

Pakistani julgeolekuametnikud on tõmmanud paralleele möödunud aasta novembris toimunud terrorirünnakuga India linnas Mumbais, milles süüdistatakse Pakistani islamistlikke võitlejaid. India võimud on rünnaku Pakistani politseiakadeemiale hukka mõistnud.

Pakistani võimud juba ammu hädas naaberriigi Afganistani piiri lähistel end sisse seadnud terroriorganisatsiooni al-Qaeda ja islamiliikumise Talibani võitlejatega ning mägistel aladel tegutsevate sõjakate hõimudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles