Talibanilt kuuli saanud lapsaktivist on paranemas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktivist hoidmas Malala Yousafzai pilti
Aktivist hoidmas Malala Yousafzai pilti Foto: SCANPIX

Äärmusliku islamirühmitus Taliban tulistamise tõttu Pakistanis raskelt haavata saanud teismeline tüdruk on paranemas.

14-aastasele Malala Yousafzaile tehti operatsioon, mille käigus eemaldati ta peast ja kaelast kuulid, edastab AFP.

Tüdruk võitleb Pakistani Swati oru piirkonnas, kus ollakse väga konservatiivsete ja vananenud vaadetega, tüdrukute ja naiste õiguse eest haridus saada.

Möödunud nädala teisipäeval ründasid Mingoras Yousafzaid islamivõitlejad. Taliban teatas, et nemad olid rünnaku taga. Selle rühmituse nägemuse kohaselt ei ole naistel õigus õpingutele.

Pakistani valitus lubas ründajate tabamiseni viiva vihje eest umbes 80 000 euro suuruse summa. Möödunud nädalalõpul kuulas politsei üle umbes 200 inimest.

Tüdrukut ravitakse Rawalpindi sõjaväehaiglas. Ta on pärast operatsiooni hingamisaparaadi all. Möödunud laupäeval liigutas ta juba jäsemeid, mida peetakse heaks märgiks.

Yousafzai võib vajada järelravi. Araabia Ühendemiraatide kuningakoda pakkus oma eralennukit, et vajadusel lennutada laps välismaale ravi saama.

Tuhanded inimesed korraldasid Karachis ja veel mitmes teises Pakistani piirkonnas toetusaktsiooni Yousafzaile ja tüdrukute hairduse eest võitlemisele.

Tüdruku paranemise eest palvetati nii mošeedes kui kirikutes.

Poliitikavaatlejate sõnul ei pruugi Pakistanis isegi pärast seda juhtumit naiste positsioon paraneda, kuna selles riigis on aastakümneid järgitud radikaalset islamit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles