Stockholmis tehakse teatavaks Nobeli majanduspreemia laureaat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi Kuningliku Teaduste Akadeemia sekretäri Peter Englundi teadet majanduspreemia laureaadi kohta on oodata kell 14.
Rootsi Kuningliku Teaduste Akadeemia sekretäri Peter Englundi teadet majanduspreemia laureaadi kohta on oodata kell 14. Foto: SCANPIX

Selle aasta viimane Nobeli auhind kuulutatakse välja täna ning selleks on majanduspreemia, võitu ennustatakse taas USA teadlastele, ütlesid eksperdid.

Rootsi Kuninglik Teaduste Akadeemia kuulutab võitja välja kell 13.00 (kell 14.00 Eesti aja järgi).

Rootsi meedias ringlevate võimalike võitjate nimede seas on Robert Shiller, Kenneth Rogoff, Carmen Reinhart ja Paul Romer.

Viimastel aastatel on ette tulnud, et Nobeli komitee jagab auhinna mitme ökonomisti vahel. Eelmisel aastal pälvisid preemia Thomas Sargent ja Christopher Sims, kes uurisid põhjuse ja tagajärje seoseid makroökonoomikas.

Siiski on auhind läinud ka üksikisikule, nagu Paul Krugmanile määratud preemia 2008. aastal.

Nobeli majanduspreemia ei kuulu traditsiooniliste Nobeli auhindade hulka. Esimest korda anti seda välja 1969. aastal ning seda rahastab Rootsi keskpank.

Võitjale või võitjatele antakse 10. detsembril ehk Alfred Nobeli surma aastapäeval Stockholmis toimuval tseremoonial üle Nobeli diplom, kuldmedal ja kaheksa miljonit Rootsi krooni (921 000 eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles