Obama ja Romney toetus on peaaegu tasavägine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitt Romney (paremal) tervitamas Barack Obamat nende esimese debati alguses.
Mitt Romney (paremal) tervitamas Barack Obamat nende esimese debati alguses. Foto: SCANPIX

Kolm nädalat enne USA presidendivalimisi on Barack Obama ja vabariiklaste kandidaadi Mitt Romney toetus praktiliselt tasavägine, Obama on säilitanud ülinapi edumaa, näitas täna avaldatud arvamusuuring.

ABC Newsi/Washington Posti värske küsitluse kohaselt toetab tõenäoliselt valima minevatest inimestest 49 protsenti Obamat ja 46 protsenti Romneyt, vahe jääb uuringu veamäära piiresse.

Küll aga juhib Obama endiselt üheksas niinimetatud õõtseosariigis - Colorados, Floridas, Iowas, Nevadas, New Hampshire´s, Põhja-Carolinas, Ohios, Virginias ja Wisconsinis, kus presidenti toetab 51 protsenti ja Romneyt 46 protsenti küsitletuist.

Küsitlus näitas, et kummalgi kandidaadil pole seni õnnestunud kallutada valijaid oma majandusplaani suunas. Küll aga on kasvanud nende valijate arv, kelle arvates riik liigub õiges suunas.

Viiskümmend üks protsenti valijatest usub, et majanduse seis Romney juhtimisel paraneb, Obama kohta arvas sedasama 48 protsenti vastanuist. 57 protsenti valijaist usub, et Romney teeks presidendina rohkem jõukate kui keskklassi heaks ning 68 protsenti arvab, et Obama on eelistanud keskklassi.

Teatud rolli etendab ka rassifaktor. Valgete seas jääb Obama Romneyle 11 protsendipunktiga alla, kuid mittevalgete seas toetab teda 73 protsenti Romney 18 protsendi vastu, näitas küsitlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles