Venemaa aitab Abhaasiale presidenti valida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene suursaadikuba separatistlikku Abhaasiasse lähedatud Semjon Grigorjev löömas šampanjaklaase kokku kohaliku liidri Sergei Bagapšiga.
Vene suursaadikuba separatistlikku Abhaasiasse lähedatud Semjon Grigorjev löömas šampanjaklaase kokku kohaliku liidri Sergei Bagapšiga. Foto: AFP / Scanpix

Venemaa keskvalimiskomisjon kinnitas esmaspäeval, et aitab Abhaasial tuleval aastal uusi presidendivalimisi läbi viia.


Seda laadi organisatoorset ja teadusmetoodilist koostööd näeb ette esmaspäeval Venemaa ja Gruusiast lahku löönud Abhaasia keskvalimiskomisjoni vahel sõlmitud koostöölepe.

Venemaa keskvalimiskomisjon on tema aseesimehe Stanislav Vavilovi sõnul valmis aitama abhaasidel valimisi korraldada sellepärast, et «Abhaasia on vennalik riik ning demokraatlikku riiki ei ole võimalik üles ehitada valimissüsteemi arendamata».

Dokumendi allkirjastamise juures viibinud separatistliku Abhaasia võimujuht Sergei Bagapš ütles omakorda: «Meil on, mida Vene Föderatsioonilt õppida. Vene valimissüsteemi kogemused on meile hindamatu väärtusega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles