Lukašenka: mul on Stalini ja Leninini veel pikk maa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka. Foto: SCANPIX

Valgevene president Aleksandr Lukašenka soovitab hoiduda Vladimir Lenini ja Jossif Stalini demoniseerimisest ja väidab, et temal on nendeni veel pikk maa minna.

«Ma olen Vladimir Iljitšist ja Jossif Vissarionovitšist kaugel maas. Mul on nendeni astumist küll ja veel. Nende ees seisid sihukesed ülesanded!» hüüatas Lukašenka täna Venemaa regionaalmeediale antud pressikonverentsil.

«Mõistagi minu hinnang Leninile ja Stalinile erineb mõneti Venemaa ühiskonna omast. Kuid igal juhul ei tohiks neisse nõndamoodi suhtuda. Need olid meie juhid. Lenin lõi riigi, Stalin tugevdas seda,» selgitas Lukašenka.

«Möödub veel pool aastat ja milline hinnang siis meile, mulle antakse, ah? Kui hakatakse toetama seda tendentsi mis läänes, siis olen ma Stalinist hullem veel: luusisin tänavatel, jahtisin inimesi, sõin neid, eriti naisi... Hakkavad demoniseerima nagu Stalinit ja Leninit,» ironiseeris Valgevene riigipea.

Seejuures tähendas ta, et oma ajalugu eurooplased ei kritiseeri. «Aga miks keelate meil tunda uhkust selle üle, et meil oli Nõukogude impeerium?» nõudis Lukašenka läänemaailmat aru ja tõi eeskujuks Hiina. «Ma olen Hiinas palju kordi käinud. Presidendiresidentsi vastas seisab Mao Zedongi mausoleum. Nad ei ole seda maha võtnud,» ütles Valgevene president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles