Iraan nimetas ELi uusi sanktsioone ebainimlikeks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani lipp
Iraani lipp Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu uued Iraani tuumaprogrammi vastu suunatud sunnimeetmed on ebainimlikud ning võtavad sihikule kogu elanikkonna, teatas täna Iraani välisministeerium.

«Euroopa ja USA ühepoolsed Iraani-vastased sanktsioonid on mõistusevastased, ebaseaduslikud ja ebainimlikud ning on suunatud Iraani rahva vastu,» ütles ministeeriumi esindaja Ramin Mehmanparast.

Mehmanparast süüdistas riigitelevisioonis esinedes läänt tuumaküsimuse kasutamises ettekäändena, et rakendada Teherani vastu survet, kuna viimane kaitseb oma iseseisvust.

«Sanktsioonide ettekääne on Iraani rahumeelne tuumategevus... ent isegi kui see küsimus laheneks, kasutaksid need riigid meie survestamiseks kahtlemata teisi ettekäändeid,» ütles välisministeeriumi esindaja.

Euroopa Liit karmistas eile Iraani-vastaseid sanktsioone. Uued meetmed on suunatud Iraani panganduse, laevanduse ja gaasiekspordi vastu, keelustati ka metallikaubandus islamivabariigiga.

Lääs kahtlustab Teherani tuumarelva salajases arendamises, mida see eitab, öeldes, et eesmärgiks on elektritootmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles