Vene asekonsul tegi Odessas enesetapu

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enesetapp.
Enesetapp. Foto: AGE/Scanpix

Ukraina lõunarannikul asuvas Odessas leiti esmaspäeval surnult Vene diplomaat, kes meedia esialgsetel andmetel võttis endalt ilmselt ise elu.


Vene Föderatsiooni suursaatkond kinnitas asekonsul Igor Tsvetkovi surma, kuid keeldus lähemate üksikasjade avaldamisest, vahendas AFP.

Interfax teatas aga viitega kohalikule miilitsale, et diplomaat poos end oma korteris üles, kui tema naine ja lapsed olid kõrvaltoas. Ta suri pühapäeva ja esmaspäeva vahelisel ööl, märkis üks informeeritud allikas.

Enesetapu motiiviks võis allika sõnul olla rahapettus, mis oli seotud Ukrainas tegutsevate venemeelsete organisatsioonidega. Odessa miilits keeldus AFP palve peale juhtunut kommenteerimast.

Interfaxile rõhutati miilitsast, et esialgu on vara rääkida surma põhjustest.

Tsvetkov tegeles kohaliku meedia andmetel kultuuriküsimustega ja tema kohustuste hulka kuulus ka kontakti hoidmine oma ringkonnas tegutsevate ühiskondlike gruppidega, mille seas mainiti parteid Rodina ja organisatsiooni Ühtne Isamaa. Selle aasta alguses olevat diplomaadi autost aga varastatud portfell suurema summa sularahaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles