Rogozin ründas taas USA raketikilbi plaani

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene asepeaminister Dmitri Rogozin koos abikaasa Tatjanaga Indias.
Vene asepeaminister Dmitri Rogozin koos abikaasa Tatjanaga Indias. Foto: SCANPIX

Vene asepeaminister Dmitri Rogozin ründas täna taas USA raketikilbi plaani, väites et selle kontseptsioon kätkeb endas ohtu Venemaa jaoks.

«See raketikilbi kontseptsioon on globaalne ja mobiilne ning loob ennustamatust. See on nagu seesama Figaro, kes on täna siin, aga homme seal,» ütles Rogozin parlamendi ülemkojas toimunud kohtumisel NATO Parlamentaarse Assamblee delegatsiooniga.

«Me ootame selgitusi nii NATO-lt kui ka Washingtonilt selle kohta, milleks nad on ikkagi reaalselt mõeldud. Nende tehnilised parameetrid on sellised, et neid ei saa kasutada operatiivsete ja operatiivtaktikaliste, keskmaarakettide püüdmiseks. Sisuliselt on kogu see Norra ümber, Rumeenia baasis üles seatav potentsiaal orienteeritud nii kiiruste, kauguse ja ka kõrguse osas strateegiliste rakettide püüdmiseks,» kuulutas ta.

Rogozini sõnul võib USA meregrupeering, mis on Euroopa raketikilbi aluseks, «teatud tingimusel ilmuda ka meie põhjapoolsetesse meredesse».

«Seega kujutab see meie jaoks reaalset ohtu realvastuse kasutamise raadiuse osas. Seetõttu on Venemaa valduses olev strateegiline potentsiaal meie riikliku suveräänsuse ja sõltumatuse garantiiks,» kinnitas Rogozin.

Ta lisas, et kui tekivad uued ohud, mis seavad kahtluse alla Venemaa strateegilise potentsiaali, siis ei jää Venemaal muud üle, kui hakata mõtlema Euroopa militariseerumise ohtudest.

«Me palume teil seda mitte teha, kuna seni on Venemaa vastus pigem virtuaalne – poliitiline ja diplomaatiline, ent teatud tingimustel anname sellise tehnilise vastuse, mis, kinnitan teile, teile ei meeldi,» kuulutas Rogozin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles