Kurdi mässulised jätsid Türgi gaasita

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurdistani Tööpartei toetaja.
Kurdistani Tööpartei toetaja. Foto: SCANPIX

28 Türgi sõdurit said haavata, kui kurdi mässulised ründasid ööl vastu tänast riigi idaosas asuvat gaasitoru, jättes Türgi Iraanist tuleva gaasita.

«Terroristid ründasid Eleşkirti piirkonnas Turkeli asula lähedal Iraanist tulevat gaasijuhet,» ütles provintsikuberner Mehmet Tekinarslan uudisteagentuuri AFP vahendusel, lisades, et plahvatuse tagajärjel said viga 28 sõdurit, kellest ühe põletused on tõsised.   

Põleng on praeguseks kustutatud, kuid öise rünnaku tõttu oli häiritud Türgi gaasivarustus.

Kurdi mässulised on gaasitorustikku korduvalt rünnanud. Viimati tehti seda läinud nädalal, kui gaasivarustus oli häiritud kuus päeva.

Võitlus Türgi valitsusvägede ja riigi kaguosas tegutsevate Kurdistani Tööpartei (PKK) võitlejate vahel on viimastel kuudel taas hoogustunud. Türgi armee sõjalennukid on korduvalt pommitanud sihtmärke ka mägises Põhja-Iraagis, kus PKK võitlejad tegutsevad.

PKK on juba rohkem kui veerand sajandit võidelnud iseseisva kurdi riigi eest ning selle vägivallakampaanias on hukkunud hinnanguliselt 45 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles