Beiruti plahvatuses hukkus sisejulgeolekujõudude luureülem

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibanoni Punase Risti ja tsiviilkaitse töötajad plahvatuse paigas Beiruti kesklinnas.
Liibanoni Punase Risti ja tsiviilkaitse töötajad plahvatuse paigas Beiruti kesklinnas. Foto: SCANPIX

Beiruti kristlaste linnaosas sai täna võimsas autopommiplahvatuses surma vähemalt kolm ja vigastada 96 inimest, ühe valitsusametniku teatel on hukkunute seas Liibanoni sisejulgeolekujõudude luureülem kindral Wissam al-Hassan.

Hassan oli Liibanoni opositsiooniliidri Saad Hariri lähedane liitlane ning suhtus vaenulikult Süüria režiimi. Arvati, et temast saab veel sel aastal sisejulgeolekujõudude juht.

Tervishoiuminister Ali Hassan Khalil ütles sündmuskohal ajakirjanikele, et plahvatuskohast leiti kolm surnukeha ning ühe kannatanu seisund on kriitiline.

Plahvatus toimus rahvarohkel väljakul Ashrafieh's, kui õpilased parajasti koolidest lahkusid ja pangatöötajad koju suundusid. Vaid 200 meetri kaugusel asub kristlaste partei Faalanksi peakorter.

Riigiprokurör Hatem Madi ütles, et Sassini väljaku juurde kõrvaltänavale pargitud auto paiskus kümneid meetreid edasi. Ekspertide hinnangul oli sõidukis umbes 30 kilogrammi lõhkeaineid.

Plahvatuses said ulatuslikud kahjustada kaks korterelamut ja nende ees seisnud autod.

Faalanksi parlamendisaadik Nadim Gemayel süüdistas plahvatuses Süüriat, mille presidendi Bashar al-Assadi suhtes partei kriitiline on. Süüria informatsiooniminister Omran al-Zohbi mõistis süüdistused hukka.

Liibanoni kõige tähelepanuväärsem autopommiplahvatus alates kodusõjast (1975-1990) toimus 14. veebruaril 2005, kui tapeti endine peaminister Rafiq Hariri. ÜRO asutatud eritribunal süüdistab mõrvas Assadiga lähedastes suhetes šiiitliku liikumise Hizbollah nelja liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles