Kõneisik: Gazasse suundunud aktivistide laeva rünnati

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SV Estelle
SV Estelle Foto: SCANPIX

Palestiina-meelsete aktivistidega laev, mis üritab murda Gaza sektori mereblokaadi, «sattus rünnaku alla» vahetult pärast seda, kui Iisraeli laevad olid sellele lähenenud, teatas pressiesindaja täna AFP-le.

«Estelle'i rünnati - nad saatsid mulle just telefoni teel teate,» ütles Rootsi kampaania «Laev Gazasse» pressiesindaja Victoria Strand Stockholmis AFP-le.

«Nad ütlesid natuke aega tagasi, et neid jälitavad sõjalaevad, kuid me ei tea täpselt, mida nad selle all silmas pidasid,» et neid rünnati, ütles ta. Soome lipu all sõitval laeval on teiste seas viis parlamendisaadikut ja endine Kanada seadusandja.

Iisraeli armee kinnitas, et mereväe laevad on Estelle'i lähedal, kuid eitasid, et laeva on rünnatud või selle pardale mindud.

«Iisraeli merevägi üritas nendega kontakti saada, kuid nad ei ole vastanud ja praegu ei ole midagi muud juhtunud,» ütles pressiesindaja.

Kui temalt küsiti, kas Estelle'i on üritatud takistada, vastas ta: «Praegusel hetkel mitte.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles