Sitsiilias võeti kinni Rootsi üks tagaotsitumaid kurjategijaid

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu kohus mõistis Läti inimsmugeldaja vangi.
Leedu kohus mõistis Läti inimsmugeldaja vangi. Foto: SCANPIX

Itaalia politseinikud võtsid Sitsiilias kinni ühe Rootsis enim tagaotsitava mehe, keda kahtlustatakse mõrvakatses ja pangaröövis.

33-aastane Dritan Hoxha võeti kinni üleeile ühe varahommikuse reidi ajal. Teda kahtlustatakse seotuses jaanuaris 2007 aset leidnud pangarööviga Kopparbergis Örebro lähistel.    

Albaania kodakondsusega Hoxha tormas panka ja lahkus sealt 250 000 Rootsi krooniga. Mitmed selle kuriteoga seotud inimesed on tabatud ja istuvad trellide taga.

Hoxha on Rootsi keskkriminaalpolitsei tagaotsitavate nimekirjas 2011. aastast. Praegu viibib ta Catania ühes vanglas ja ootab enda üleandmist Rootsi ametnikele.  

«Me oleme neid tabanud üks haaval ja varem või hiljem on nad meil, kõik kes,» kriminaalpolitsei osakonnajuhataja Bertil Olofsson ajalehele Sydsvenskan.

Olofssoni juhitav osakond tegeleb jooksikute otsimisega nii Rootsis kui välismaal. «See, et meie käsutuses olevad inimesed saavad 100-protsendiliselt oma asjaga tegeleda, mõjutab ka tulemust,» tõdes ta.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles