Vene sõdurid tapsid Kaukaasias julgeolekuoperatsioonides 49 sissi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julgeolekujõudude sõdur Ingušeetias.
Julgeolekujõudude sõdur Ingušeetias. Foto: SCANPIX

Vene sõdurid tapsid Põhja-Kaukaasias mitmes piirkonnas läbi viidud julgeolekuoperatsioonide käigus 49 mässulist, teatas riiklik terrorismivastane komitee täna.

«Koordineeritud aktsioon aitas likvideerida mitme jälgi jõuguliidri, jõuguliikme ja nende liitlaste tegevuse, kahjustades märkimisväärselt süsteemi, milles bandiidid tegutsevad,» vahendas uudisteagentuur Interfax komitee avaldust.

Komitee teatel osalesid «ulatuslikes ja massiivsetes» haarangutes nii kohalikud kui ka föderaalväed ning hävitati 90 sisside baasi.

Operatsiooni algusaja ja kestvuse kohta teavet ei antud.

Putin kohtus reedel Põhja-Kaukaasias ametnikega ja hurjutas neid selle eest, et nad ei ole suutnud regiooni kontrolli alla saada.

Piirkonnas on ägenenud islamistide vaenutegevus, mis on koondunud peamiselt Tšetšeenia idanaabri Dagestani ja Ingušeetia aladele.

Vene võimud on rahutute piirialade julgeoleku pärast eriti mures seetõttu, et 2014. aasta taliolümpiamängud toimuvad Sotšis, mis asub Gruusia piiri lähedal.

Julgeolekutöötajad teatasid eelmisel aastal, et avastasid vandenõu Sotši olümpiamängudel rünnakute korraldamiseks ning et selle koostasid Põhja-Kaukaasiast ja Gruusiast pärit sissid.

Thbilisi ametnikud eitasid vihaselt Moskva süüdistusi ning väitsid, et Venemaa üritab omaenda julgeolekuprobleemide eest süüd teiste kaela veeretada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles