ERR: Vene opositsioon valib Kremlivastast tegevust korraldavat nõukogu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järjekord Trubnaja väljakul.
Järjekord Trubnaja väljakul. Foto: SCANPIX

Üle 150 000 venemaalase valis nädalavahetusel oma esindajaid nõukogusse, mis hakkab juhtima Kremli vastasleeri tegevust, massiivne küberrünnak sundis aga pikendama täna lõppema pidanud valimisi homme õhtuni.

Inimesed olid valmis seisma tunde, et registreerida end internetivalimisteks nõukogusse, millest ei sõltu peaaegu midagi peale otsustamise, kuidas minna praeguste võimude kõigutamisel edasi, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Ma mõistsin, et tahan tegeleda selle projektiga, pärast seda, kui kohtusin juulis Tallinnas Rainer Nõlvakuga ning tegin tutvust «Teeme ära!» projektiga, mis näitas mulle, kuidas kodanikuühiskonnas on võimalik realiseerida suuri ning pikaajalisi projekte,» rääkis keskvalimiskomisjoni esimees Leonid Volkov.

Järjekorrad Trubnaja väljakul meenutasid otsekui Eesti Kongressi valimisi. See, kas opositsiooni koordinatsiooninõukogust üldse asja saab, pole kindel, aga nad tahavad tõestada vähemalt üht - et põhimõtteliselt on Venemaal võimalikud vabad ja ausad valimised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles