Võimud tõrjuvad kuulujutte Fidel Castro surmast

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela endine asepresident Elías Jaua näitamas fotot Fidel Castrost.
Venezuela endine asepresident Elías Jaua näitamas fotot Fidel Castrost. Foto: SCANPIX

Kuuba võimude kinnitusel ei vasta tõele sotsiaalmeedias levinud info kommunistliku saareriigi endise liidri Fidel Castro surmast.

Seda kinnitas ka Venezuela senine asepresident Elías Jaua, kes enda sõnul kohtus 86-aastase revolutsiooni elava legendiga viimati üleeile Kuuba pealinnas Havannas asuvas hotellis. Jaua näitas avalikkusele ka fotosid kohtumisest, millel ekspresident seltskonnas viibib, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Me rääkisime viis tundi põllumajandusest, ajaloost, rahvusvahelisest poliitikast,» ütles Jaua, kelle sõnul läheb Castrol hästi. Tema sõnul avaldab Castro peagi ka uue artikli.

Viimati nähti ligi pool sajandit saareriiki juhtinud Castrot  avalikkuses aga märtsis, kui ta kohtus Kuubat külastanud paavst Benedictus XVIga.

2006. aastal andis Castro ajutiselt võimu üle oma nooremale vennale Raúlile ja kaks aastat hiljem loobus lõplikult presidendiametist. Mullu lahkus ta ametlikult ka parteijuhi kohalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles