Putini tapmise väidetav kavandaja jääb vahi alla

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasahstani kodanik Ilja Pjanzin
Kasahstani kodanik Ilja Pjanzin Foto: SCANPIX

Moskva Lefortovo kohus pikendas täna Vene presidenti Vladimir Putinit väidetavalt tappa kavatsenud Ilja Pjanzini vahi all pidamise aega.

Kasahstani kodanikust Pjanzin, keda süüdistatakse terrorirühmitusse kuulumises, ametniku mõrvakatses ja veel mitmes teises kuriteos, jääb kohtu otsusel vahi alla vähemalt 25. jaanuarini, vahendas Venemaa õigus- ja kohtuinformatsiooni agentuur (RAPSI).

Ukraina võimud tabasid Pjanzini tänavu veebruaris Odessas ning andsid ta augustis Moskvale välja. Väidetavalt on mees uurijatele ülekuulamisel tunnistanud seotust terroristliku rakukesega ja kuritegude ettevalmistamist, väites samas, et tema oli tahtmatu kaasosaline, nimetades peamiseks süüdlaseks oma tšetšeenist naabrit Ruslan Madajevit.

Enne kohtu tänast otsust kinnitas Pjanzin oma süütust. «Milline jama! Mul ei ole Venemaaga mingit pistmist. Kuidas on võimalik Putinit Odessas mõrvata? Mind sunniti Ukrainas end süüdi tunnistama,» ütles Pjanzin, kelle sõnul pole tal Putini tapmisega kuidagi  seotud.

«Minu naaber püüdis teada saada, kuidas teha kodus lõhkekehasid,» väitis Pjanzin, viidates Madajevile, kes veebruaris ühes Odessas asuvas korteris isevalimistatud pommi plahvatuses surma sai.

Lisaks Pjanzinile kahtlustatakse Putini mõrva kavandamises ka Tšetšeeniast pärit Adam Osmajevit.

Väidetava tapmiskatse näol on tegemist vähemalt kuuenda atentaadiga, millest Vene meedia on teatanud alates Putini presidendiks saamisest tosin aastat tagasi. Viimane teadaolev katse olevat aset leidnud 2007. aasta juunis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles