Pussy Rioti kaks liiget viidi eri kolooniatesse

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Aljohhina (vasakul) ja Nadežda Tolokonnikova kohtus.
Maria Aljohhina (vasakul) ja Nadežda Tolokonnikova kohtus. Foto: SCANPIX

Moskva Lunastaja Kristuse kirikus skandaalse esinemise eest vangi mõistetud punkbändi Pussy Riot kaks liiget saadeti karistust kandma Vene  erinevatesse vanglakolooniatesse.

«Nadja Tolokonnikova saadeti Mordvasse ja Maria Aljohhina Permi,» ütles Pussy Rioti liikmeid kohtus kaitsev advokaat Violetta Volkova, kelle sõnul toimetati Tolokonnikova ja Aljohhina Moskva eeluurimisisolaatorist nende lähedaste teadmata minema üleeile, vahendas uudisteagentuur AFP.

Nii Mordva kui ka Perm asuvad Kesk-Venemaal ning seal asuvad kinnipidamisasutused on kurikuulsad oma karmide olude tõttu. Millal Tolokonnikova ja Aljohhina sinna jõuavad, on Volkova sõnul esialgu teadmata.

«Kõigist võimalikest valikutest on need kõige õelamad vangilaagrid,» teatas oma mikroblogivõrgustiku Twitter kontol kunstnikerühmitus Voina, mille ridadesse Tolokonnikova ja Aljohhina kuuluvad.

Kohus mõistis Aljohhina, Nadežda Tolokonnikova ja Jekaterina Samutsevitši tänavu augustis süüdi usuvihast ajendatud huligaansuses ja määras neile kaheaastase vabadusekaotuse. Naiste enda väitel oli nende Vladimir Putini vastane «punkpalvus» Moskva Lunastaja Kristuse kirikus loomult poliitiline, mitte religioonivastane rünnak.

10. oktoobril otsustas kohus Samutsevitši vabastada, muutes tema vangistuse tingimisi karistuseks. Kohus põhjendas seda asjaoluga, et kiriku turvamehed eemaldasid ta pühakojast enne, kui ta jõudis oma elektrikitarriga altari ees toimunud lühikeses etteastes kaasa lüüa. Teisisõnu jäi tema süüdimõistmine huligaansuses jõusse, leevenes vaid karistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles