Ekspert: Leedu astus Tööerakonda valides teist korda samale rehale

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle poole Leedu seimist paigas.
Üle poole Leedu seimist paigas. Illustratsioon: graafika: Alari Paluots

Eesti Välispoliitika Instituudi direktori ja Tartu ülikooli professori Andres Kasekampi sõnul on Leedu valimiste puhul üllatav, et populistid ehk Tööerakond tuli taas esikohale.

«Leedu puhul, mis on väga kummaline, oli Tööerakond valimiste võitja 2004 ja nüüd, et teist korda astuda sama reha peale, on tõesti uskumatu asi minu meelest,» ütles Kasekamp ETV saatele «Välisilm», vahendas ERR Uudised.

Tema sõnul saavad populistid tavaliselt ühe võimaluse, sest niipea, kui nad teostavad võimu, nad petavad valijate ootusi, sest nad ei suuda täita oma lubadusi.

Kasekampi sõnul ei ole aga üllatav see, et sotsiaaldemokraadid tagasi valiti. «See ei ole esimene kord, kui see on Leedus juhtunud ja kui me vaatame Leedu valmimistulemusi läbi aegade, kogu 20 iseseisvuse aasta jooksul, siis on see tüüpiline muster, et iga nelja aasta tagant vahetatakse välja võimuparteid,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles