Pealtnägija kirjeldas Soome peaministrit ehmatanud intsidenti

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome peaminister Jyrki Katainen.
Soome peaminister Jyrki Katainen. Foto: SCANPIX

Eile Soomes Turus aset leidnud intsidenti pealt näinud isiku sõnul ähvardas noa välja võtnud mees peaminister Jyrki Kataineni ära tappa.

«Tuli umbes 25-aastane mees, tal olid habe, pruunid juuksed ning ta nägi suhteliselt normaalne välja. Ta ootas oma korda, et peaministriga rääkida. Ta ütles: «Ma olen väga raskes olukorras ja vajan sinu abi», ning peaminister paistis teda kuulavat,» rääkis üks vahejuhtumit pealt näinud tunnistaja YLE-le.

«Tema järgmine avaldus oli: «Ma tulin sind oma lõbuks tapma.» Siis laskus ta põlvili ja maas paistis mingi relv, mingisugune nuga. Turvamehed viisid ta kohe ära. Peaminister taganes aga vastupidises suunas,» lisas tunnistaja.

Peaminister intsidendis viga ei saanud. Kahtlusalune toimetati politseijaoskonda. Politsei sõnul ei olnud 20ndates eluaastates mees aga agressiivne ega ähvardanud peaministrit ega ühtegi teist läheduses viibinud inimest vägivallaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles