Põhjamere kopteriõnnetuses on palju inimohvreid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP / Scanpix

Põhjamere kohal Šotimaa lähistel kukkus täna päeval alla helikopter, mille pardal oli 16 inimest. Vähemalt kaheksa neist on hukkunud.

BBC vahendatud politsei andmeil on leitud kaheksa surnukeha ning ülejäänud kaheksa pardal viibinut hetkel teadmata kadunud.

Telekanalite ja kohaliku meedia teatel toodi ohvrite kehad merest välja päästelaevadele, vahendas AFP.

Intsident leidis aset Eesti aja järgi kell 16 üle 50 kilomeetri Crimondi külast idas. Kohe käivitati ulatuslik päästeoperatsioon, kinnitas Aberdeeni linna rannavalve. Kohale toodi kuninglike õhujõudude päästekopterid, lennuk ja mitu päästepaat, lisaks teisi aluseid.

Bond Super Puma helikopter oli parasjagu teel British Petroleumi Milleri naftaplatvormilt maismaale.

Enne merre kukkumist andis kopter hädasignaali ja seejärel kukkus merre, ütles BBC-le signaali saanud Aberdeeni lennuvälja esindaja.

British Petroleumi töötajaid vedanud sama tüüpi helikopteri veidi hilisem mudel kukkus Põhjamerre paari kuu eest. Siis pääsesid kõik 18 pardal olnud inimest eluga. BP teatas seejärel, et katkestab ajutiselt Super Pumade kasutamise, vahendas AFP. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles