Saksamaa aktivistid: Jeesus oleks Pussy Riotit toetanud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pussy Riot esinemas Moskva kirikus
Pussy Riot esinemas Moskva kirikus Foto: SCANPIX

Saksamaa Wittenbergi aktivistid tegid ettepaneku, et selle aasta Lutheri auhind antaks Venemaa punkbändile Pussy Riot.

Selle grupi kolm naist esinesid selle aasta alguses Moskvas Jeesus Vabastaja kirikus president Vladimir Putinit kritiseeriva räpiga, edastab Der Spiegel.

Kohus vabastas ühe esineja, kuid kaks saatis kaheks aastaks vangilaagrisse.

«Jeesus oleks neid tüdrukuid toetanud. Jeesus protestis oma ajastu usutegelaste ja liigkasuvõtjate korruptsiooni vastu,» sõnas poliitik Heiner Geissler.

Geissleri arvates tegi Pussy Riot sama – protesteeris Vene õigeusukiriku, riigivõimu ja Venemaa pangaoligarhia korrumpeerunud suhete vastu.

Geissler on Saksamaa endine noorsoo küsimuste minister ning võimul oleva CDU partei peasekretär. Ta on oma usult katoliiklane.

Wittenberg on paik, kus Martin Luther (1483 – 1546) riputas 1517. aastal linnakiriku uksele oma kuulsad Vatikani ja katoliku kirikut kritiseerivad teesid.

Sellest sai alguse reformatsioon.

10 000 euro suurust Lutheri auhinda jagatakse üle aasta.

Auhinna saaja otsustab Lutheri linnade liit, milles on 16 paika, kus Luther elas ja mõju avaldas. Otsus auhinna saaja kohta langetatakse 10. novembril.

Wittenbergi linnavalitsus langetas Pussy Rioti kandidatuuri kasuks häältega 5 – 1, kaks liiget loobus hääletamisest. Arutelu sellel teemal siiski jätkub.

Vastaste arvates solvab see usklikke, et Lutheri auhinna kandidaadiks esitatakse Pussy Riot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles