The Washington Post toetab valimistel Obamat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama poolehoidja iidolit meenutava nukuga.
Barack Obama poolehoidja iidolit meenutava nukuga. Foto: SCANPIX

USA mõjukas päevaleht The Washington Post asus eile USA presidendiks tagasi pürgiva Barack Obama poolele, kuid tõi välja ka tema esimese ametiaja puudused.

Lehe kohaselt on Obamal oma vabariiklasest vastaskandidaadist Mitt Romneyst «parem positsioon» USA finantsseisu korrastamiseks.

The Washington Post lisas: «Seda hinnangut andes oleme aga täiesti teadlikud pettumustest, mida härra Obama esimene ametiaeg valmistas. Ta ei lõpetanud, nagu lubas, keeruliste fiskaalküsimuste «kroonilise eiramise».»

«Kuid härra Obama on võtnud järgida ainsat eduväljavaatega lähenemist: tasakaal sotsiaalreformide ja sissetuleku suurendamise vahel.»

Leht kritiseeris Romneyt, et see on «võtnud omaks oma erakonna tegelikkust eirava ideoloogia, et makse saab alati langetada, kuid ei tohi kunagi tõsta».

Pealinna olulisim päevaleht pooldas Obamat ka nelja aasta eest. Seekordne toetusavaldus võib tal aidata võita valijaid Washingtoniga piirnevas vabariiklaste kantsis Virginias.

USA presidendivalimised toimuvad 6. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles