Süüria relvarahu algas 146 inimese hukkumisega

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehed transpordivad Eid al-Adha pühade ajal veokiga leiba Kafrumas, mis kuulub Idlibi provintsi alla Süürias.
Mehed transpordivad Eid al-Adha pühade ajal veokiga leiba Kafrumas, mis kuulub Idlibi provintsi alla Süürias. Foto: SCANPIX

Inimõigusteorganisatsiooni Syrian Observatory for Human Rights väitel oli Süüria vaherahu esimene päev kõike muud kui rahulik, kuna hukkus vähemalt 146 inimest.

Esialgsete plaanide järgi pidi eile alanud vaherahu kestma kuni neli päev, kuna moslemid tähistavad siis püha Eid al-Adhat, vahendas AFP.

Tegelikkuses vägivald aga jätkus. Näiteks eile lõhkes vähemalt kaks autopommi pealinnas Damaskuses ja Daraas.

Pommirünnakud, suurtükituli ja lahingud on nõudnud vähemalt 53 tsiviilelaniku, 50 valitusvastase ja 43 Süüria julgeolekujõudude sõduri elu.

Syrian Observatory for Human Rights andmetel on tapatöö jätkunud ka täna. «Lootsime, et vägivallatsemine väheneb ja inimesed saavad lahkuda kodudest, et teha sisseoste ja minna arsti juurde,» rääkis Punase Risti esindaja Sean Maguire telekanalile Al-Jazeera. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles