Politsei pidas Navalnõi ja Jašini pärast Lubjanka piketti kinni

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Navalnõi
Aleksei Navalnõi Foto: SCANPIX

Moskva politseinikud võtsid pärast Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) maja juures korraldatud piketti kinni opositsionäärid Aleksei Navalnõi ja Ilja Jašin.

Juba varem oli võeti kinni Vasakrinde koordinaator Sergei Udaltsov, kes aktsioonist  osa ei võtnud, vahendas lenta.ru. Tema võeti valve alla, kui ta astus koos poolehoidjate ja ajakirjanikega piki Mjasnitskaja tänavat.   

Navalnõi ja Jašin ning kirjanik Dmitri Bõkov ja ökoloog Jevgenija Tširikova saabusid FSB peahoone juurde pärast Koordinatsiooninõukogu istungit, et osaleda repressioonide ja piinamist vastu suunatud piketil.

Interfaxi andmetel olid Navalnõi ja Jašin seisnud teineteisest teatud kaugusel ja hoidnud ühesuguseid plakateid («Olen repressioonide ja piinamiste vastu»), pärast olid nad liikunud Maroseika tänava suunas. Politsei pidas opositsionäärid kinni aga Pokrovka tänaval.

 Siseministeeriumi Moskva üksuse pressiteenistuse teatel võeti Udaltsov, Jašin ja Navalnõi kinni avaliku korra rikkumise tõttu ning nad võetakse vastutusele administratiivkorras.

Interfax teatas hiljem, et osa aktsioonist osavõtjaid seisab endiselt Maroseikal ja Pokrovkal ning hoiavad käes loosungeid «Meid ei saa hirmutada», «Kui me ei saabu täna, siis tullakse meile homme järele», «Vabadust poliitvangidele!», «Repressioonide ja piinamiste vastu», «Röövimine ja piinamine on kriminaalkuriteod» ning muid sarnaseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles