Peruus lahvatanud vägivallas sai surma neli ja viga kümneid inimesi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vägivald La Parada turul.
Vägivald La Parada turul. Foto: SCANPIX

Peruu pealinnas Limas jätkus laupäeval vastasseis kauplejate ja politseinike vahel, kellele oli antud käsk kolida tänavaturg uude kohta, surma sai neli inimest, teatasid võimuesindajad.

La Parada turul lahvatanud vägivallas sai vigastada veel 46 tsiviilisikut ja 66 politseiametnikku. Vahistatud on 77 inimest.

Politsei kasutas märatseva rahvamassi ohjeldamiseks pisargaasi ja lasi lõpuks käiku ka tulirelvad.

«Nad kasutasid ära ühe vigasaanud politseiniku kukkumist ja üritasid teda ära tappa. See on täiesti ebainimlik ja häbiväärne käitumine. Täielikult loomastunud metslased,» kurjustas president Ollanta Humala.

Tervishoiuministeeriumi andmetel suri kuulitabamuse kõhtu saanud 32-aastane mees. Teine 20-aastane nooruk hukkus löögist pähe.

«Kuritegelikud organisatsioonid kontrollivad turupiirkonda ja seda ei saa me lubada. Limas ei saa olla seaduseta piirkondi, kus võimutsevad kaos ja allilm. Tuleb kehtestada võim ja allutada kurjategijad seadusele,» ütles linnapea Susan Villaran.

«Märatsesid lumpenid ja kriminaalid, kes kaotavad oma võimu,» lisas linnapea.

Villarani kinnitusel lüüakse kord majja, kriminaalid saavad oma palga ning linn korraliku turu, kus kurjategijad ei peremehetse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles