Iisrael tõotas kättemaksu raketirünnakute eest

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli õhurünnaku tekitatud purustused Gaza sektoris.
Iisraeli õhurünnaku tekitatud purustused Gaza sektoris. Foto: SCANPIX

Iisraeli sõjalennukid andsid juudiriiki tabanud raketirünnakute järel Palestiina islamiliikumise Hamas kontrollitavale Gaza sektorile õhulöögi.

Hamasi sõjaline tiib Ezzedine al-Qassami Brigaad on eile ja täna Lõuna-Iisraeli pihta tulistanud 18 raketti. Rühmitus nimetas seda kättemaksuks Iisraeli õhurünnakus hukkunud kaasvõitleja surma eest, uudisteagentuur AFP.

Iisraeli politsei esindaja kinnitusel keegi riiki tabanud raketirünnakutes vigastada ei saanud.

Sel aastal on Gazast Iisraeli pihta tulistatud sadu rakette, ainuüksi oktoobris on juudiriiki tabanud üle 160 raketi.

Iisrael on vastanud raketirünnakutele õhurünnakutega. Iisraeli kaitseb ka juudiriigi linnade kaitseks rajatud Raudkupli-nimeline kõrgtehnoloogiline raketikaitsesüsteem, mis on teinud kahjutuks enamiku Gazast tulistatud rakettidest.

Raudkuppel kujutab endast sõidukite järel teisaldatavat süsteemi, mille keskseks osaks on väikesed radarjuhitavad raketid, millega on võimalik Iisraeli suunas tulistatud rakette õhkida.

Iisrael hakkas ballistiliste rakettide vastast süsteemi koos USAga arendama pärast seda, kui Iraak esimese Lahesõja ajal Iisraeli pihta Scud-rakettidega tulistas. Ühendriigid on Iisraelile Raudkupli rajamiseks eraldanud sadu miljoneid dollareid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles