Peskov: Putini traumal pole kurelennuga mingit seost

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin APECi tippkohtumise ajal Vladivostokis.
Vladimir Putin APECi tippkohtumise ajal Vladivostokis. Foto: SCANPIX

Vene presidendi Vladimir Putini pressisekretär Dmitri Peskov kinnitas jutte riigipea traumast, kuid lükkas ümber väited, nagu oleks see löönud välja kurelennu tagajärjel.

Peskov avalikustas Putini terviseprobleemi tänases intervjuus raadiojaamale Kommersant FM, kuid ta kinnitas, et riigipea töögraafikut see ei sega.

«Kurgedega lendamise tõttu siin küll midagi ei süvenenud. Tegemist oli aga jah vana traumaga, millest me rääkisime juba Vladivostokis.»   

Pressisekretäri sõnul oli tegemist sportimisel saadud traumaga – Putin venitas lihase ära.

Peskov rääkis, et meedias levivad uudised Putini halvenenud tervisest ja seetõttu ära jäänud rahvusvahelistest visiitidest ei vasta tõele. Fakt, et riigipea on püsinud Novo-Ogarjovo residentsis ja vaid harva lahkunud sealt Moskvasse, on seotud pealinna transpordisituatsiooniga.

Peskovi jutu järgi sõidab Putin harvem Kremlisse, et mitte ärritada pealinna autojuhte. Lisaks pole Putinil tseremoniaalseid üritusi, mis sunniks teda Moskvasse sõitma.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles