Ukraina opositsioon kogunes valimispettuse vastu protestima

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina opositsiooni toetaja täna Kiievis meeleavaldusel.
Ukraina opositsiooni toetaja täna Kiievis meeleavaldusel. Foto: SCANPIX

Täna kogunes Kiievi kesklinna tuhandeid ukrainlasi väidetava valimispettuse vastu mässama, kohale olid saabunud ka opositsioonierakondade liidrid.

Vähemalt 2000 Ukraina lippudega varustatud opositsiooni toetajat kogunes keskvalimiskomisjoni ette. Hoone juurde oli saabunud ka hulganisti märulipolitseinikke, teatas uudisteagentuuri AFP korrespondent.

Ukrainas on poliitiline olukord pingestumas, kuna võimud pole suutnud lõplikke valimistulemusi välja kuulutada, kuigi hääletamine toimus juba enam kui nädala eest.

 Analüütikute hinnangul saab riigi presidendi Viktor Janukovõtši Regioonide partei uues parlamendis enamuse, arvukuselt teise esindatuse saab vangistatud endise peaministri Julia Tõmošenko opositsiooniliit.

Tõmošenko erakond Batkivštšina (Isamaa) teatas avalduses, et on valmis uut ülemraadat kehtetuks kuulutama, juhul kui võimud ei lõpeta valimisprotsessi võltimist. Avaldust on lubanud toetada ka teised peamised opositsioonierakonnad, paremäärmuslik Svaboda (Vabadus) ja profipoksija Vitali Klitško UDAR.

UDAR on ähvardanud ka uues parlamendis oma kohtadest loobuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles