Serdjukovi korteris elanud naine lahkus Venemaalt

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senine kaitseminister Anatoli Serdjukov (istub) koos oma mantlipärija Sergei Šoiguga.
Senine kaitseminister Anatoli Serdjukov (istub) koos oma mantlipärija Sergei Šoiguga. Foto: SCANPIX

Vene kaitseministeeriumi haldusosakonna endine juhataja Jevgenia Vassiljeva lahkus riigist, kirjutab Interfax viitega jõustruktuuride allikale.

Ametlikult pole seda kinnitatud, kuid naise praegune asukoht pole teada.

ITAR-TASSi allikas politseis rääkis, et formaalselt pole Vassiljeva riigifirma Oboronservis kohtuasjaga seotud ja temalt pole võetud allkirja riigist mittelahkumise kohta.

Vassiljeva nime jõudis meediasse seoses arvatavate kuritegudega kaitseministeeriumi alluvuses olevas valdusfirmas Oboronservis.

Uurijad viisid 32-aastase Vassiljeva korteris 25. oktoobril korraldatud läbiotsimise tulemusel endaga kaasa väärisesemeid, maale, antiikseid asju ja suurema rahasumma.

Naine elas Moskva kesklinnas luksuslikus majas asuvas 13-toalises korteris, mille hind on ligi 10 miljonit dollarit. Kaitseministri Anatoli Serdjukovi «nõuniku» korterist viidi minema viis kohvrit väärtesemetega, vahendas Life News. Uudisteportaali andmetel oli naisel ligi 1500 hinnalist ehet, millest nii mõnigi kuulub ajalooliste harulduste hulka.

Samas korteris elab ka Serdjukov, kelle president Vladimir Putin lasi täna kaitseministri kohalt lahti.

Riigifirma Oboronservis ümber keerleva kriminaalasja sisu moodustavad uurijate väitel kinnisvaraobjektid ja krundid, mida müüdi erafirmadele turuhinnast väiksemate summade eest. Praeguste hinnangute järgi tekitati riigile kahju enam kui kolme miljardi rubla ulatuses.

Asepeaminister Dmitri Rogozin ütles täna, et tal oli Serdjukoviga mitu konflikti ja need olid seotud näiteks kaitsetellimuste vallas, vahendas vzgljad.ru.  Kaitsetööstusega seotud inimestel on Serdjukovi vallandamise üle hea meel, lisas ta.

Rogozin rõhutas, et isiklikul tasandil tal mingeid lahkarvamusi polnud ja konfliktid Serdjukoviga puudutasid kõik riigikaitse valdkonda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles