Opositsionäär Limonovil pole trahvide tasumiseks raha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud koos vahistatud Eduard Limonoviga eemisel nädalal Moskvas sanktsioneerimata opositsioonimeeleavalduselt lahkumas.
Politseinikud koos vahistatud Eduard Limonoviga eemisel nädalal Moskvas sanktsioneerimata opositsioonimeeleavalduselt lahkumas. Foto: SCANPIX

Vene kirjanik ja registreerimata erakonna Teine Venemaa esimees Eduard Limonov teatas, et ei ole suuteline talle määratavaid trahve tasuma, kuna tal puudub püsiv sissetulek.

«Mul pole millestki trahve maksta. Koos Lužkovi rahade ja trahvidega Triumfalnaja eest on pärast uue seaduse vastuvõtmist kogunenud juba 557 000 rubla (trahve),» ütles Limonov täna Interfaxile.

Kohtuotsuse järgi peab Limonov maksma endisele Moskva linnapeale Juri Lužkovile pool miljonit rubla väite eest, et kõik pealinna kohtud olid Lužkovi kontrolli all.

«Ma ei maksa midagi, mul pole midagi. Üle kogu Venemaa on püütud mu varasid leida, kuid ei suudetud,» sõnas opositsionäär.

Tema sõnul võlgneb ta kohtutäituritele 35 000 rubla. Lisaks määrati talle kaks trahvi, kokku 22 000 rubla, pärast seda, kui jõustus seadus, mis karmistas karistusi võimude loata meeleavalduste korraldamise korral.

Moskva kohus karistas nimelt täna Limonovit 31. augustil Triumfalnaja väljakul meeleavalduse korraldamise eest 10 000 rubla suuruse trahviga.

Kohtunik Olga Zatomskaja ütles oma määruses, et ta usaldab politseiniku ütlusi, kelle sõnul oli Limonov karjunud võimuvastaseid hüüdlauseid ja kutsunud rahvast ühinema võimude loata toimuva aktsiooniga.

Kirjanik ise väitis, et ta ei karjunud midagi ja jõudis vaevalt autost välja ronida, kui ta juba kinni võeti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles