Vseviov: Eestile oleks kasulik nii Obama kui ka Romney võit

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama ja Mitt Romney valimispäeval.
Barack Obama ja Mitt Romney valimispäeval. Foto: SCANPIX

Eestile oleks USA presidendivalimistel kasulik nii demokraat Barack Obama kui ka vabariiklase Mitt Romney võit, arvab USA poliitika ekspert Jonatan Vseviov.

Ta rääkis «Aktuaalse kaamera» stuudiointervjuus, et Eesti-Ameerika suhe on palju laiapinnalisem kui ühe või teise USA poliitilise partei programm või kandidaat, vahendas ERR Uudised.

«Seda teame me tagantjärele, kuidas ühe või teise USA riigipeaga meil on suhted arenenud.»

«Kuid ettevaatavalt on kindel, et neid kõige fundamentaalsemaid põhimõtteid, millel meie julgeolek ja Ameerika-suhe põhineb, kumbki kandidaat kahtluse alla ei sea, vaid vastupidi, võtab seda iseenesest mõistetavana, nad pole neid kampaania debati teemaks tõstnud,» ütles Vseviov.

Viimased arvamusküsitlused prongoosivad, et edu, kuigi võrdlemisi napp, saadab presidendivalimistel praegust presidenti Barack Obamat, viimase Reutersi ja uuringufirma Ipsos küsitluse järgi toetas Obamat 48 protsenti valimaminejaist ja Romneyt 46 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles