Interpoli presidendiks valiti esmakordselt naine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mireille Ballestrazzi
Mireille Ballestrazzi Foto: SCANPIX

Interpol valis neljapäeval Itaalia pealinnas Roomas toimunud peaassambleel oma esimeseks naissoost presidendiks Prantsuse politseiülema, kes tegi endale nime võitlusega organiseeritud kuritegevuse vastu Bordeaux's ja Korsikal.

«Mireille Ballestrazzi Prantsusmaalt saab esimeseks naiseks, kes valiti Interpoli presidendiks,» teatas rahvusvaheline korrakaitseühendus Twitteris.

58-aastane Ballestrazzi sai Prantsusmaal 1975. aastal politseiülemaks ning oli juba Interpoli täitevkomitee Euroopa haru asepresident.

Eriti tuntud on ta oma ametiaja poolest Korsikal 1990. aastail, kui saarel möllas äge jõukudevaheline sõda mõjualade pärast. Prantsuse siseminister Manuel Valls, kes sel nädalal Interpoli üldkogul käis, nimetas Ballestrazzit oivaliseks politseinikuks.

«Ta on üks nendest naistest, kes on Prantsuse politsei uhkus,» ütles minister.

Vallsi sõnul tuleb organiseeritud kuritegevusega võitlemise kogemus naisele kasuks võitluses uimastikaubanduse, Lõuna- ja Ida-Euroopa maffia ja kasvava poliitilise vägivallaga, mis nõuab rahvusvahelist koordineeritud vastulööki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles