Neeme Raud: USA presidendivalimised on ülemaailmne meediaüritus

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Raud
Neeme Raud Foto: Jelena Rudi

Eesti Rahvusringhäälingu USA korrespondendi Neeme Raua arvates tõmbavad USA presidendivalimised paratamatult endale kogu maailma tähelepanu ning tal on hea meel, et ka Eestis räägiti neist viimastel päevadel väga palju.

«Ameerika valimised kuidagi on selline suur ülemaailmne meediaüritus,» sõnas Raud ja lisas, et tihtipeale tundub, Ameerikas toimuv ongi justkui meediaüritus, millel kõik osaleda tahavad, sest tunnevad, nagu oleks juhtumas midagi globaalset, vahendab ERR Uudised.

Saatejuht Indrek Treufeldti küsimusele, kas Eestis räägitakse liiga palju Ameerikas toimuvast, võrreldes näiteks Euroopa suurriikides toimuvaga, vastas Raud, et Ameerika on maailma juhtiv ja veduriks olev riik, mistõttu seal toimuvat on oluline jälgida.

Raud nentis, et USA-l on maailma protsesside suunamisel ikkagi väga suur roll ning ka Eesti kaitsepoliitikale mõeldes on suur tähelepanu Ühendriikides toimuva suhtes õigustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles