Romney nõunik vihjas võimalikule kaotusele Floridas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA presidendivalimistel võidutsenud  Barack Obama koos abikaasa Michelle'i ning tütarde Malia (vasakul) ja Shasaga.
USA presidendivalimistel võidutsenud Barack Obama koos abikaasa Michelle'i ning tütarde Malia (vasakul) ja Shasaga. Foto: SCANPIX

USA presidendivalimised kaotanud Mitt Romney kampaanianõunik vihjas eile vabariiklaste kandidaadi võimalikule allajäämisele Florida osariigis, kus ametlikud tulemused on siiamaani selgumata.

«Arvud näitavad, et Florida oli võidetav,» kirjutas Brett Doster ajalehes Miami Herald ilmunud avalduses. «Meie küsitlusi ja ulatuslikku korraldust arvesse võttes olime seisukohal, et olime kõik võiduks vajaliku ära teinud.»

«Nähtavasti me seda siiski ei suutnud ning seetõttu on nii minul kui igal teisel asjaajal Floridas täbar tunne, et midagi jäi vajaka,» lisas ta.

Suure rahvaarvuga Florida ei saanud seekord samasuguseks kaalukeeleks nagu 2000. aastal, sest president Barack Obama tagasivalimise kindlustas selge ülekaal teistes õõtseosariikides.

Floridas käis valimas üle 8,3 miljoni ameeriklase ning Obama juhib sel umbes 50 000 häälega. Ametnike sõnul pole tulemusi edastanud kolm maakonda, kes peavad seda tegema «laupäeva keskpäevaks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles