Lõuna-Koreas püüavad sajad tuhanded ülikooli pääseda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea noored, kes püüavad ülikooli pääseda
Lõuna-Korea noored, kes püüavad ülikooli pääseda Foto: SCANPIX

Lõuna-Koreas algasid eile ülikoolidesse sisse pääsemise eksamid, millel osaleb sadu tuhandeid noori.

Ülikooli pääsemise eksamid on selles riigis tähtsad ning selle tõttu muutsid isegi lennufirmad lende, edastab Reuters.

Samuti on ülikoolide juures tugevdatud turvameetmeid ning hiljaks jäänud üliõpilased viib politsei eksamitele.

Umbes 670 000 Lõuna-Korea noort osaleb ülikoolikatsetel rohkem kui 1000 paigas. Head tulemused tagavad tippülikoolidesse pääsemise ning tulevikus hea töökoha ja palga.

Lennufirmad muutsid umbes 100 lennu graafikut, et väljumised ja saabumised ei segaks neid eksameid, mida tuleb teha kuulmise järgi.

Samuti muutsid mitmed riigiametid ja firmad lahtiolekuaegu, et ei tekiks järjekordi.

Busanis vajas haiglaravi üks noor, kes kiirustas eksamile ja kartis hiljaks jäämist. Ta isa autol lõhkes autokumm ning isa ja poeg sattusid liiklusõnnetusse. Noormees sai haiglas esmaabi ja hiljem viis politsei ta eksamile.

Ülikoolide ees on oma lapsi toetamas vanemad. Samuti on paljudel toetust avaldamas ja palvetamas sõbrad ning muud sugulased. Pereliikmed käivad ka templites ja kirikutes eksameid tegevate noorte eest palvetamas.

Lõuna-Koreas tehakse ülikooli pääsemise eksamite ajal tavapärasest rohkem enesetappe. Asjatundjate sõnul ei pea paljud eksamipingele vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles