Ajaleht: Vene kindralstaabi ülem Makarov esitas lahkumisavalduse

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kindralstaabi senine ülem Nikolai Makarov
Vene kindralstaabi senine ülem Nikolai Makarov Foto: SCANPIX

Venemaa kindralstaabi ülem armeekindral Nikolai Makarov esitas lahkumisavalduse, ajalehe Nezavissimaja Gazeta andmetel kirjutas kaitseminister Sergei Šoigu sellele ka juba alla.

Tegelikkuses saab Makarov ameti maha panna alles pärast seda, kui lahkumisavalduse on võtnud vastu ka president Vladimir Putin.

Makarovi lahkumise põhjuste kohta täpset teavet pole.

Vene meedia kirjutas eile, et 6. novembril kaitseministriks saanud Šoigu peab konsultatsioone kaadrimuudatuste tegemiseks kindralstaabi tippjuhtkonnas. Makarovi võimalikuks mantlipärijaks saab kindralpolkovnik Valeri Gerassimov, kaitseministri esimeseks asetäitjaks oletatavasti aga Vladimir Šamanov.

Putin pikendas selle aasta juulis 63-aastase Makarovi töölepingut kahe aasta võrra. Juba praegu on Makarov vanem kui sõjaväeteenistuse seaduses lubatud, sest kindral võib oma ametikohal töötada maksimaalselt kuni 60 aasta vanuseni.   

Juhul kui president lubab Makarovil lahkuda, vabastatakse armeekindral ka armeeteenistusest.

Kommersandi allika sõnul oli Makarov eelmise kaitseministri Anatoli Serdjukovi «parem käsi» ja pärast ministri vallandamist on loogiline, et koha kaotab ka kindralstaabi senine ülem Makarov. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles