Assad: Erdoğan peab ennast kaliifiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria president Bashar al-Assad anab intervjuud telekanalile Russia Today (RT).
Süüria president Bashar al-Assad anab intervjuud telekanalile Russia Today (RT). Foto: SCANPIX

Süüria president Bashar al-Assad kritiseeris täna Vene televisioonis näidatud usutluses Türgi peaministrit Recep Tayyip Erdoğani, öeldes, et too käitub nagu mõni Osmani sultan ja peab ennast kaliifiks.

Omaaegsete liitlaste Süüria ja Türgi suhted on nüüdseks 37 000 inimese elu nõudnud Assadi režiimi vastase ülestõusu tõttu järsult halvenenud. Ankara toetab varjamatult ülestõusnuid.

«Tema (Erdoğan) isiklikult peab end Osmani (impeeriumi) uueks sultaniks ja arvab, et võib valitseda kogu regiooni nagu Osmani impeeriumi ajal,» ütles Assad ingliskeelsele telekanalile Russia Today.

«Südames peab ta end kaliifiks,» lisas Süüria president.

Assadi sõnul on just islamijuurtega Õigluse ja Arengu Partei (AKP) juhi Erdoğani suhtumine Damaskuse ja Ankara vaheliste suhete kokkuvarisemise põhjuseks. Assadi väitel oli Türgi-Süüria suhetes varem «null probleemi», kuid nüüd on Ankaral peaministri poliitika tõttu 'null sõpra'. Süüria president rääkis enda sõnul Türgi peaministriga viimati 2011. aasta mais.

Assadi hinnangul tahab Erdoğan, et Moslemivennaskond saaks oma mõju alla kogu Lähis-Ida, nii et «tema võiks seeläbi oma poliitilise tuleviku kindlustada».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles